1. SPIN KUP ŠRU “Veličanka”

U nedjelju, 30.11.2014.g., održan je 1. SPIN KUP ŠRU “Veličanka” u lovu ribe varalicom (štuke i smuđa). Okupljanje je počelo već u ranim jutarnjim satima, a nastavljeno je druženjem uz vatru, slaninu s ražnja i uz obavezno zagrijavanje s pokojom rakijicom.

OkupljanjeDruženje u odličnom raspoloženju nastavljeno je sve do izvlačenja početnih pozicija za natjecatelje. Natjecanje se odvijalo po pravilima “ulovi i pusti” (catch and release), što znači da je sva ulovljena riba nakon vaganja neozlijeđena vraćena u vodu. Ribolov je bio dozvoljen samo umjetnim mamcima (varalicama) i jednim ribolovnim štapom, lovila se štuka i smuđ. Natjecatelji su u pravilnim razmacima mijenjali ribolovne pozicije (sektore), tako da svi natjecatelji imaju podjednake šanse za ulov.

Odazvalo se ukupno 19 natjecatelja. Početak natjecanja označen je u 09:00 sati, a lovilo se ukupno tri sata, do 12:00 h.

Slavodobitnik natjecanja je prof. Milan Trgovčić, koji je ulovio tri ribe ukupne težine 5,49 kilograma, a uz to, pripala mu je i nagrada za veleulov, sa najvećom ulovljenom štukom od 3,53 kilograma.

prvo mjestoMalo manje sreće imao je Zvonko Sikirić s takođe tri ulovljene ribe i ukupnom težinom 3,12 kilograma, i tako osvojio drugo mjesto. Ishod je mogao biti i drugačiji uz malo više sreće, jer mu se jedna ulovljena štuka otkačila.

drugo mjestoTreče mjesto i broncu osvojio je Siniša Stjepanović sa ulovljenom štukom od 1,92 kilograma.

treče mjestoPobjednici su nagrađeni prigodnim nagradama: medaljama, peharom i stvarno cool majicama. NagradeUlovljeno je ukupno 14 komada ribe zajedničke težine preko 18 kilograma, a što je najvažnije, natjecanje je prošlo u fer i sportskoj borbi.

Nakon proglašenja pobjednika i dodjele nagrada druženje je nastavljeno uz topli čorbanac i prepričavanje dogodovština, te obavezno ribičko podbadanje na račun onih koji su imali manje sreće (više: Fotografije).

čorbanacRastali smo se uz želje natjecatelja da se nađemo i slijedeće godine, te obećanje organizatora će to i ostvariti. ŠRU “Veličanka” posebno zahvaljuje svima koji su sudjelovali i na bilo koji način pomogli.

Čestitke pobjednicima

i

Bistro!

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *